Bereiding

 

  1. Spoel de darmen goed uit aan binnen- en buitenkant. Leg de darmen in een bak koud water. Leg het vlees ca. 30 minuten in de diepvries. Pel en snipper de knoflook. Kneus de peperkorrels en meng hem met de azijn, de oregano en de knoflook.
  2. Neem het vlees uit de diepvries en snijd het in grove blokjes. Meng het vlees met het zout en zet het weer in de koelkast.
  3. Maal het vlees in de gehaktmolen. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de specerijen met azijn toe. Meng het vlees met een schone houten lepel tot het gaat ‘binden’. Er moet een stevig worstdeeg ontstaan.
  4. Zet het worstdeeg weer ca. 20 minuten in de koelkast. Het is belangrijk het vlees continu zeer koud te houden.
  5. Zet de worstvulpijp op de vleesmolen (zonder mesje en maalschijf ) en doe er de darm omheen. Vul de vleesmolen met het worstdeeg en let op dat er zo min mogelijk lucht tussenkomt. Houd met één hand telkens de darm een beetje tegen, zodat de worst goed en gelijkmatig gevuld wordt.
  6. Verdeel de worst in de gewenste porties door per portie de darm dicht te draaien. Laat bij voorkeur de worst afgedekt in de koelkast minimaal 24 uur rijpen.

Foto’s: foodies