Bereiding

  1. Meng in een kom gist, suiker en water. Zet de kom ongeveer 10 minuten opzij totdat het begint te schuimen.
  2. Vervolgens meng je de bloem en het zout in een kom.
  3. Meng de warme melk, yoghurt en olie door elkaar en voeg toe aan het gistmengsel. Giet alles bij de bloemmix en roer tot dat er een deeg ontstaat. Gebruik hiervoor bij voorkeur een keukenmachine met deeghaak.
  4. Kneed het deeg nog ongeveer 4-5 minuten tot het glad is. Leg het deeg in de licht geoliede kom, dek af met een theedoek en laat rijzen tot het in volume is verdubbeld. Dit duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur.
  5. Kneed het kort en verdeel het in 12 stukken. Vorm elk stuk tot een bal en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met de theedoek, laat nog 15-20 minuten rusten.
  6. Rol elke bal uit in een rondje. Leg de naan op een hete koekenpan of tawa, bak tot er grote bubbels zichtbaar zijn. Draai ze om en bak nog even kort. Bestrijk de naan met het mengsel van gesmolten boter, knoflook en koriander. Serveer warm.

(Receptuur en fotografie: @sugarlemon__)