Knoflookchampignons met sla en salie
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Maak de champignons schoon en snijd het steeltje eraf. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de champignons 6-8 minuten op hoog vuur in.
Pel en snipper intussen de knoflook. Draai het vuur laag en voeg 2 el boter en de knoflook toe. Fruit de knoflook ca. 2 minuten met de champignons. Snijd de little gems in kwarten en was ze in koud water. Laat de sla goed uitlekken en voeg hem toe aan de champignons. Stoof het geheel nog 2-3 minuten, tot de sla begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper. Was de salie en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Snijd ze in reepjes en voeg 2⁄3 van de salie toe aan de champignons.
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Meng een klein beetje stoofvocht en de overige salie door de pasta. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta met de champignons en sla.