Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kerst voorgerechten

Knoflookcrostini met cantharellen en peterselie

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Deze crostini met aardse tonen is een genot bij iedere hap. Net weer even anders dan de gewone bruschetta, maar net zo geliefd! Lekker om vooraf of tijdens de borrel te serveren.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediƫnten

Deze crostini met aardse tonen is een genot bij iedere hap. Net weer even anders dan de gewone bruschetta, maar net zo geliefd! Lekker om vooraf of tijdens de borrel te serveren.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd dikke, schuine plakken van het stokbrood en leg de plakken op een bakplaat. Pel en snipper de knoflook. Smelt 2 el boter en roer de knoflook erdoorheen. Besmeer de plakken stokbrood met de knoflookboter. Bestrooi met zout en peper en bak het stokbrood ca. 25 minuten in de oven.

  2. Maak de cantharellen schoon en verwijder met een scherp mesje de onderkant van de steeltjes. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem grof.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de cantharellen ca. 4 minuten op hoog vuur. Blus af met 1 el boter en breng op smaak met zout en peper. Neem de crostini uit de oven en besmeer met de olijventapenade. Verdeel de cantharellen over de crostini en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.

Servies etc.: Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!