Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Knoflookpuree met rucola

Knoflookpuree met rucola

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Schil de aardappels en snijd ze doormidden. Kook ze gaar in ruim water met zout. Bak het spek krokant in een droge pan met antiaanbaklaag. Pel de knoflookteentjes niet maar bak ze in ca. 10 minuten rondom bruin in een droge pan met antiaanbaklaag.

  2. 2. Giet de aardappels af en laat droogstomen. Druk de knoflook uit de velletjes en voeg ze toe aan de aardappels. Stamp het geheel met de boter en de melk tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rucola, het spek en de olijfolie.

Per portie: 405 kcal | 41 g koolhydraten | 10 g eiwit | 22 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)