Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Knoflooksoep

Knoflooksoep

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de boter en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in, ze mogen niet bruin kleuren. Blus het geheel af met de kippenbouillon en breng op laag vuur aan de kook. Kook ca. 10 minuten op laag vuur en pureer de soep met de staafmixer.

  2. Was de waterkers, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Kluts de eidooiers met de slagroom. Neem de kokende soep van het vuur en klop er het dooiermengsel doorheen. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de soep over kommen en strooi er vlak voor het opdienen de waterkers overheen. Bedruppel met de olijfolie. Lekker met stokbrood.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!