Bereiding

 

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit de boter en fruit er de ui en de knoflook ca. 3 minuten in, ze mogen niet bruin kleuren. Blus het geheel af met de kippenbouillon en breng op laag vuur aan de kook. Kook ca. 10 minuten op laag vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  2. Was de waterkers, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Kluts de eidooiers met de slagroom. Neem de kokende soep van het vuur en klop er het dooiermengsel doorheen. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de soep over kommen en strooi er vlak voor het opdienen de waterkers overheen. Bedruppel met de olijfolie. Lekker met stokbrood.

*Zelfgetrokken bouillon is hiervoor het lekkerst, maar de bouillon is ook te maken door per 500 ml water 1 kippenbouillonblokje erin op te lossen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie