Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Merlot: knoflookstokbrood met charcuterie

Knoflookstokbrood met charcuterie

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Gallo Family Vineyards Merlot is een soepele en aromatische rode wijn met tonen van bosvruchten, frambozen en zelfs wat vanille en karamel. Hij combineert perfect met dit knoflookbrood met charcuterie. Liever een andere richting proberen? Denk dan aan een lekker pastagerecht, dat mag best een wat pittig pastagerecht zijn, dat kan deze Merlot goed hebben. Of zet een stap verder en combineer deze fruitige wijn eens met een smeuïge chocoladebrownie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Rasp de knoflook op een fijne rasp boven een kommetje. Meng de zachte boter met de knoflook, de tijmblaadjes en een flinke snuf zout. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden. Bestrijk beide helften met de knoflookboter. Leg de twee helften weer op elkaar en verpak het brood in aluminiumfolie. Bak het brood ca. 25 minuten in de oven.

  2. Laat het brood kort afkoelen en haal het uit het folie. Snijd in stukken en serveer met de vleeswaren.

Per portie: 449 kcal | 35 g koolhydraten | 18 g eiwit | 26 g vet

Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Alexandra Hereijgers Receptuur en foodstyling: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)