Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Knoflookvinaigrette

Knoflookvinaigrette

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C / gas: stand 2). Snijd de bol knoflook horizontaal doormidden en verpak de twee helften in aluminiumfolie. Pof de knoflook ca. 30 minuten in de oven.

  2. Neem de knoflook uit de oven en laat hem afkoelen. Knijp de knoflookteentjes uit de bol en druk het vruchtvlees met een vork fijn. Roer de mosterd met de knoflook, de poedersuiker en de azijn glad. Klop er de olijfolie doorheen en breng op smaak met zout en peper.

  3. Kook de eieren in ca. 5-6 minuten halfhard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de onderkant van de krop romainesla zodat hij in losse bladeren uiteenvalt. Was de sla in koud water en laat hem goed uitlekken. Snijd de eieren in parten.

  4. Schaaf met een dunschiller krullen van de parmezaan. Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Verdeel de salade, de eieren en de kipfilet over borden. Bedruppel met de dressing en maak af met de parmezaankrullen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)