Bereiding

Een heerlijk verwarmend gerecht. In dit hoofdgerecht zit al het lekkers wat de winter te bieden heeft; spruitjes, rookworst en aardappels. Echte Hollandse kost, maar dan met een twist!

  1. Was de raapjes en snijd ze in kwarten. Schil de koolrabi en snijd hem in parten. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer de spruitjes. Pel de uien en snijd ze in parten. Snijd de rookworst in dikke plakken.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Verhit 2 el boter in een grote braadpan en voeg de uien, de raapjes, de koolrabi, de spruitjes en de rozemarijn toe. Leg het deksel op de pan en zet ca. 25 minuten in de oven.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 15 minuten gaar in water met wat zout. Voeg na ca. 15 minuten de stukken rookworst toe aan de knolletjes in de oven en meng goed door elkaar.
  4. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels en roer er 3 el boter en de melk doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de puree met de knolletjes en rookworst. Schep er wat van het braadvocht overheen.