Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
knolselderijfriet

Knolselderijfrietjes met knoflookmayonaise

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Schil de knolselderij en snijd hem in staafjes (ca. 1×5 cm). Verhit de zonnebloemolie in een ruime pan tot ca. 175°C. Frituur de knolselderijstaafjes in de olie in ca. 6 minuten goudbruin.

  2. 2. Pluk ondertussen de sla grof van de krop en was de sla in koud water. Laat de sla goed uitlekken en maak hem aan met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3. Pel en snipper de knoflook en meng hem door de mayonaise. Schep de knolselderij uit de olie, laat hem uitlekken op keukenpapier en bestrooi hem met zout. Serveer de knolselderij­frietjes met de salade en de knoflookmayonaise.

Foto’s: Stephan van Raay, Rob Kerkvliet (F&L) Servies etc.: Wim Pollmann (www.servies.nl), Mateus (www.zwaanzinnig.eu), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)