Bereiding

  1. Doe alle specerijen in een kom, voeg de knoflook, de honing, het citroensap, 3 el olijfolie en wat zout en peper toe en klop door elkaar. Snijd de onderkant van de knolselderij eraf, zodat hij rechtop kan staan. Snijd hem horizontaal in plakken van ca. 1 cm dik. Doe de knolselderij in de marinade en bedek elke plak met het specerijenmengsel. Dek de kom af en laat minimaal 2 uur, maar liever een nacht, in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Leg de knolselderij opgestapeld in een toren in een braadslee. Leg een groter stuk onderop, zodat de toren stabiel staat. Steek 2 metalen spiesen verticaal door de toren om hem rechtop te houden. Voeg de overige 1 el olijfolie toe aan de marinade en houd apart. Zet de knolselderij ca. 20 minuten in de oven.
  3. Draai de temperatuur van de oven lager (elektrisch: 170⁰C/ hetelucht: 150⁰C) en bak de knolselderij nog ca. 1 uur en 30 minuten, tot de knolselderij heel zacht is. Bedruip de zijkanten van de knolselderij tijdens het bakken af en toe met de apart gehouden marinade.
  4. Snijd met een scherp mes stukjes van de knolselderij in de braadslee. Serveer met platbrood, rode kool, ingelegde chilipeper, hummus en chilisaus.

Per portie: ca. 182 kcal
3 g eiwit | 13 g vet | 9 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark