Bereiding
- Doe alle specerijen in een kom, voeg de knoflook, de honing, het citroensap, 3 el olijfolie en wat zout en peper toe en klop door elkaar. Snijd de onderkant van de knolselderij eraf, zodat hij rechtop kan staan. Snijd hem horizontaal in plakken van ca. 1 cm dik. Doe de knolselderij in de marinade en bedek elke plak met het specerijenmengsel. Dek de kom af en laat minimaal 2 uur, maar liever een nacht, in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Leg de knolselderij opgestapeld in een toren in een braadslee. Leg een groter stuk onderop, zodat de toren stabiel staat. Steek 2 metalen spiesen verticaal door de toren om hem rechtop te houden. Voeg de overige 1 el olijfolie toe aan de marinade en houd apart. Zet de knolselderij ca. 20 minuten in de oven.
- Draai de temperatuur van de oven lager (elektrisch: 170⁰C/ hetelucht: 150⁰C) en bak de knolselderij nog ca. 1 uur en 30 minuten, tot de knolselderij heel zacht is. Bedruip de zijkanten van de knolselderij tijdens het bakken af en toe met de apart gehouden marinade.
- Snijd met een scherp mes stukjes van de knolselderij in de braadslee. Serveer met platbrood, rode kool, ingelegde chilipeper, hummus en chilisaus.
Per portie: ca. 182 kcal
3 g eiwit | 13 g vet | 9 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mowie Kay Styling: Max Robinson Foodstyling: Esther Clark