Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Koekje Amsterdamse koggetjes

Koekje uit Amsterdam: Amsterdams koggetje

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten voor ca. 20 stuks

Amsterdamse koggetjes: een klassiek koekje, vernoemd naar de Hollandse koopvaardijschepen

Bereiding

  1. 1. Karamelliseer de suiker met een scheutje water. Roer niet in de karamel maar draai de pan tot de suiker is opgelost. Giet de hete karamel voorzichtig op een stuk bakpapier en laat afkoelen.

  2. 2. Klop de boter met de basterdsuiker wit. Voeg een snufje zout, de vanillesuiker en de bloem toe. Roer het geheel tot een glad beslag. Voeg eventueel de melk toe als het beslag te droog is. Breek de gestolde karamel in stukjes (bijvoorbeeld door er met een deegroller op te tikken). Roer de karamel door het beslag.

  3. 3. Verwarm de oven voor: (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C). Maak kleine gelijkvormige bolletjes van het beslag en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen flink uit. Bak de koggetjes in 10-15 minuten goudbruin in de oven.

Per portie: 157 kcal | 19 g koolhydraten | 1 g eiwit | 8 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)