Bereiding

1. Karamelliseer de suiker met een scheutje water. Roer niet in de karamel maar draai de pan tot de suiker is opgelost. Giet de hete karamel voorzichtig op een stuk bakpapier en laat afkoelen.

2. Klop de boter met de basterdsuiker wit. Voeg een snufje zout, de vanillesuiker en de bloem toe. Roer het geheel tot een glad beslag. Voeg eventueel de melk toe als het beslag te droog is. Breek de gestolde karamel in stukjes (bijvoorbeeld door er met een deegroller op te tikken). Roer de karamel door het beslag.

3. Verwarm de oven voor: (elektrisch: 200°C / hete lucht: 175°C). Maak kleine gelijkvormige bolletjes van het beslag en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen flink uit. Bak de koggetjes in 10-15 minuten goudbruin in de oven.

Per stuk: ca. 157 kcal
1 g eiwit | 8 g vet | 19 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie