Bereiding

  1. Rol het bladerdeeg uit en vouw het 2 keer dubbel, zodat er 4 lagen bladerdeeg op elkaar liggen. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een plak van ca. ½ cm dik. Steek cirkels van ca. 5 cm uit het deeg.
  2. Druk de cirkels aan beide kanten royaal in de suiker. Rol de deegcirkels voorzichtig uit tot ovale koekjes, zodat de suiker in het deeg gedrukt wordt. Leg de koekjes op een bakplaat en bestrooi ze met nog wat suiker. Laat het deeg ca. 20 minuten op een koele plaats rusten.
  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Bak de koekjes in 20-25 minuten goudbruin in de oven.

Per stuk: ca. 66 kcal,
1 g eiwit, 3 g vet, 10 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie