Bereiding
- Klop de boter met de suiker en een snufje zout wit. Voeg het ei, de bloem, de melk en de citroenschil toe en roer het geheel tot een glad deeg. Schep het deeg in de spuitzak.
- Verwarm de oven voor: (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Spuit 10 cm lange banen van ca. 3 cm breed van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 15-20 minuten licht goudbruin in de oven.
- Verwarm intussen de slagroom in een pannetje en neem van het vuur. Laat de chocolade smelten in de warme slagroom. Roer goed door. Neem de koekjes uit de oven en druk als ze nog zacht zijn aan 1 kant een kuiltje in het deeg.
- Druppel het chocolademengsel in de kuiltjes van de koekjes. Laat de koekjes helemaal afkoelen.
Per stuk: ca. 143 kcal,
2 g eiwit, 8 g vet, 15 g koolhydraten
Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie
Meer Hollandse koekjes?
Zwolse blauwvingers zijn niet de enige koekjes die verbonden zijn aan een stad of een regio. Als redactie van foodies hebben we nog veel meer lekkere recepten voor Hollandse koekjes voor je klaarstaan.