
Koelkastkoek met juweeltjes
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Bekleed een browniebakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier. Vul een pan met 5 cm kokend water.
Zet de pan op matig-laag vuur en zet er een hittebestendige glazen kom op (de bodem van de kom mag het water niet raken). Breek de chocolade boven de kom in stukjes en laat langzaam smelten.
Doe de stukjes speculooskoek, cranberry’s, pistachenoten en macadamianoten in een andere kom en schenk er twee derde van de gesmolten chocolade over. Schep goed door elkaar en verspreid over de beklede bakvorm.
Schenk de rest van de gesmolten chocolade erover, strijk de bovenkant glad en bestrooi met een snufje zeezoutvlokken.
Dek af en zet de koek 2 uur in de koelkast of 45 minuten in de vriezer, tot de chocolade gestold is. Breek de koek in grove stukken en bewaar die in een afgesloten pot.
Cooking Fast & Slow
€ 32,99