Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Koekjes met chocolade, speculooskoekjes, cranberry's en pistache- en macadamianoten

Koelkastkoek met juweeltjes

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Deze koelkastkoek met juweeltjes is het ultieme makkelijke dessert. Je hebt geen oven nodig – alleen een beetje geduld terwijl hij opstijft. De kleurrijke vulling kun je helemaal aanpassen aan je eigen smaak: nootjes, koekjes, gedroogd fruit… alles mag.

Lees verder onder de advertentie

Aantal koeken
12

Ingrediënten

Deze koelkastkoek met juweeltjes is het ultieme makkelijke dessert. Je hebt geen oven nodig – alleen een beetje geduld terwijl hij opstijft. De kleurrijke vulling kun je helemaal aanpassen aan je eigen smaak: nootjes, koekjes, gedroogd fruit… alles mag.
Tip
Voor een glutenvrije versie van deze snack gebruik je je favoriete glutenvrije koekjes in plaats van speculooskoekjes – gingernuts zijn bijvoorbeeld erg lekker.

Bereiding

  1. Bekleed een browniebakvorm van 23 x 23 cm met bakpapier. Vul een pan met 5 cm kokend water.

  2. Zet de pan op matig-laag vuur en zet er een hittebestendige glazen kom op (de bodem van de kom mag het water niet raken). Breek de chocolade boven de kom in stukjes en laat langzaam smelten.

  3. Doe de stukjes speculooskoek, cranberry’s, pistachenoten en macadamianoten in een andere kom en schenk er twee derde van de gesmolten chocolade over. Schep goed door elkaar en verspreid over de beklede bakvorm.

  4. Schenk de rest van de gesmolten chocolade erover, strijk de bovenkant glad en bestrooi met een snufje zeezoutvlokken.

  5. Dek af en zet de koek 2 uur in de koelkast of 45 minuten in de vriezer, tot de chocolade gestold is. Breek de koek in grove stukken en bewaar die in een afgesloten pot.

Boek: Cooking Fast & Slow
Beeld: Issy Croker

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Cooking Fast & Slow

€ 32,99
Cooking Fast & Slow cover
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!