Bereiding

  1. Verwarm de slagroom, een snufje zout en de pandanbladeren in een steelpan. Haal de pan van het vuur en laat de smaken 30 minuten op elkaar inwerken.
  2. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Doe de biscuits, kokos, pinda’s en een snufje zout in de kom van een keukenmachine en maal ze fijn. Schenk de gesmolten boter erbij en draai tot alles net gemengd is. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en langs de zijkanten van de springvorm en duw het stevig aan. Laat de bodem 30 minuten in de koeling uitharden.
  4. Verwarm de oven voor tot 150 °C elektrisch.
  5. Meng in een kom de suiker met de patentbloem.
  6. Doe de roomkaas, zure room, koenier, kaffirlimoenblaadjes, vanille, het suikerbloemmengsel en de eieren in de schone kom van een keukenmachine. Knijp de slagroom uit de pandanbladeren en schenk de room erbij. Maal het roomkaasmengsel glad. Haal de koekbodem uit de koeling en schenk de vulling erop.
  7. Bak de cheesecake in het midden van de oven ongeveer 60 minuten tot de cake net gaar is (de vulling wiebelt nog een beetje). Draai de oven uit en laat de cheesecake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier. Zet de cake daarna in de koeling voor minimaal 8 uur voordat je hem serveert.

Tip: heb je geen keukenmachine? Doe de ingrediënten voor de koekbodem in een hersluitbare diepvrieszak en plet met een deegroller alles tot fijne kruimels. De ingrediënten voor de vulling kun je met een handmixer mengen.

Manis

Bestel het boek:

Manis
€25,95