Köfte
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Doe het gehakt in een kom met de specerijen, de peterselie, zout en peper. Rasp de ui, de aardappel en de knoflook fijn boven een zeef en druk het water eruit. Voeg dit toe aan de kom met gehakt en kneed alles met je handen door elkaar tot het goed gecombineerd is.
Bak een klein stukje van het mengsel in een pan met wat olie, zodat je het kunt proeven en zorg dat het mengsel goed op smaak is. Voeg naar smaak extra zout toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet ze ca. 30 minuten in de koelkast*.
Verhit 2 el olie in een brede koekenpan. Voeg de köfte met 8-10 tegelijk toe (afhankelijk van de grootte van je pan) en bak ze 4-5 minuten aan elke zijde, of tot ze rondom goudbruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Voeg nog 2 el olie toe aan de pan en herhaal met de rest van de köfte tot ze allemaal klaar zijn**.
Serveer de köfte warm met partjes citroen en een frisse saus van yoghurt, knoflook en munt erbij.