Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
kokkels in beurre blanc

Kokkels in beurre blanc

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Benodigdheden

Jadis: "Beurre blanc is mijn favoriete saus bij vis, schaal- en schelpdieren. Hij is een perfecte samensmelting van smaken: romig, vettig en zuur. In dit recept heb ik gekozen voor kokkels: een duurzame keuze, omdat ze uit Nederland komen. En omdat ze érg lekker zijn. Maar je kunt deze schelpdiertjes vervangen door andere soorten vis, - schaal en schelpdieren zoals de alikruiken (slakjes uit de zee). Tip: als je geen tijd hebt om de kruidenolie te maken, geen probleem, de beurre blanc zelf is al geweldig lekker. Maar het zal je gerecht wél extra finesse geven en het ziet er prachtig uit!"

Bereiding

  1. Spoel de kokkels onder stromend koud water af. In Zeeland spoelen ze hun kokkels zelfs in mineraalwater af.

  2. Zet de pan met beurre blanc op een middelhoog vuur. Doe de kokkels erbij en leg de deksel erop.

  3. Na een paar minuten gaan de kokkels open en dan zijn ze klaar om te eten.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Jadis’ Lemon Kitchen

€ 22,50
cover jadis lemon kitchen