Kokkels in beurre blanc
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden
Jadis: "Beurre blanc is mijn favoriete saus bij vis, schaal- en schelpdieren. Hij is een perfecte samensmelting van smaken: romig, vettig en zuur. In dit recept heb ik gekozen voor kokkels: een duurzame keuze, omdat ze uit Nederland komen. En omdat ze érg lekker zijn. Maar je kunt deze schelpdiertjes vervangen door andere soorten vis, - schaal en schelpdieren zoals de alikruiken (slakjes uit de zee). Tip: als je geen tijd hebt om de kruidenolie te maken, geen probleem, de beurre blanc zelf is al geweldig lekker. Maar het zal je gerecht wél extra finesse geven en het ziet er prachtig uit!"
Ingrediënten
- beurre blanc
- kruidenolie (optioneel)
- 1 kg kokkels
- (desem)brood om te dippen
- Benodigdheden:
- vorkjes
- antiaanbakpan of kookpan
- staafmixer
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Spoel de kokkels onder stromend koud water af. In Zeeland spoelen ze hun kokkels zelfs in mineraalwater af.
- Zet de pan met beurre blanc op een middelhoog vuur. Doe de kokkels erbij en leg de deksel erop.
- Na een paar minuten gaan de kokkels open en dan zijn ze klaar om te eten.
Het recept voor de beurre blanc en de kruidenolie vind je in het boek van Jadis, al kun je het natuurlijk ook volgens een basisrecept maken of kant-en-klaar kopen.

Uit het boek:
Jadis’ Lemon Kitchen