Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kokos limoencake

Kokos-limoencake van Anouk

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185ºC. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Klop in een kom de eieren los met de kokosmelk en het limoensap.

  2. Meng in een aparte kom het tarwemeel, het bakpoeder, de rietsuiker, de gemalen kokos en de geraspte limoenschil. Giet daarna het eimengsel en de boter erbij. Meng alles snel door elkaar met een spatel tot een glad beslag.

  3. Vet de bakvorm in en bekleed met bakpapier. Schep het mengsel in het blik en zet in de oven. Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Test met een prikker of de cake goed gaar is. Verleng de baktijd anders met een aantal minuten.

  4. Serveer een plak cake met opgeklopte room of kwark. Verse frambozen maken het helemaal af.

Receptuur: Anouk Boetzer

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)