
Kokosdumplings
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Meng voor de vulling de geraspte kokos met het zout en laat ca. 20 minuten uitlekken in een vergiet. Vang 2 el van het vocht op in een pan en verwarm dit met de palmsuiker tot deze gesmolten is. Voeg de uitgeknepen kokosrasp toe en meng goed door tot de kokos zacht is. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Vorm met vochtige handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze mooi rond. Laat opstijven in de koelkast.
Kneed een soepel deeg van het rijstmeel en de kokosmelk. Eventueel kun je de hoeveelheden opsplitsen en met kleurstof verschillende kleuren deeg maken. Pak telkens een bolletje van het deeg dat ongeveer even groot is als de kokosballetjes. Rol het rond uit tussen je vingertoppen, leg er een kokosballetje op en vouw het deeg er voorzichtig omheen. Rol tussen je handpalmen tot een mooi rond balletje. Wentel de balletjes direct in geraspte kokos. Herhaal tot alle vulling op is. Eet ze warm of koud, het liefste dezelfde dag. Wil je ze toch bewaren, doe dit dan in een goed afgesloten bakje, anders worden ze droog.