Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
kokosmakronen

Kokosmakronen met sinaasappelroom

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de kokos, de suiker, het ei, de eidooier, een snufje zout en de helft van de geraspte sinaasappelschil. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  2. 2 Maak op een bakplaat met je handen of een lepel hoopjes (ca. 2 cm hoog en 6 cm Ø) van het kokosbeslag. Bak de kokosmakronen in ca. 15 minuten goudbruin.

  3. 3 Pers het sap uit de sinaasappel en meng het door de slagroom. Klop de slagroom lobbig en schep hem over de kokosmakronen. Strooi er de overgebleven geraspte sinaasappelschil overheen.

Per portie: 466 kcal | 31 g koolhydraten | 6 g eiwit | 37 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)