Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
kokosmakronen

Kokosmakronen met sinaasappelroom

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Rasp de schil van de sinaasappel. Meng de kokos, de suiker, het ei, de eidooier, een snufje zout en de helft van de geraspte sinaasappelschil. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  2. Maak op een bakplaat met je handen of een lepel hoopjes (ca. 2 cm hoog en 6 cm Ø) van het kokosbeslag. Bak de kokosmakronen in ca. 15 minuten goudbruin.

  3. Pers het sap uit de sinaasappel en meng het door de slagroom. Klop de slagroom lobbig en schep hem over de kokosmakronen. Strooi er de overgebleven geraspte sinaasappelschil overheen.

Per portie: 466 kcal | 31 g koolhydraten | 6 g eiwit | 37 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)