
Kokospancakes met aardbeien en limoensiroop
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Meng het bakmeel, de gemalen kokos, het bakpoeder, 1 el poedersuiker en een snufje zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erboven. Meng met een garde een
beetje van het meelmengsel door het ei. Voeg al roerend beetje bij beetje de kokosmelk toe en meng het geheel tot een glad beslag.Doe de aardbeien, de limoenschil, het limoensap en 1 el poedersuiker in een kom en meng door elkaar tot de poedersuiker is opgelost en de aardbeien een stroperig laagje hebben.
Verhit 1 tl kokosolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Schep apart van elkaar 3 el beslag in de pan en bak zo steeds 3 pancakes tegelijk. Bak ze enkele minuten per zijde en draai
ze om wanneer je bubbeltjes aan het oppervlak ziet verschijnen. Maak op dezelfde manier het beslag op en houd de gebakken pancakes warm onder een schone theedoek.Verdeel de pancakes over borden en serveer met een dot kokosyoghurt en de geglazuurde aardbeien.