Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kokossoesjes

Kokossoesjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 45 min. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor het deeg

Voor de vulling

Voor het glazuur

Bereiding

  1. Doe voor het deeg 85 ml water in een middelgrote pan samen met de melk, de boter, de suiker en het zout. Verhit alles op matig vuur tot de suiker en het zout opgelost zij n. Zet het vuur hoger en breng het geheel aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de bloem toe en roer hem kort door het mengsel tot hij opgenomen is. Zet de pan terug op het vuur en gaar het deeg al roerend 2-3 minuten tot het deeg samenkomt tot een bal en er een witte film ontstaat op de bodem van de pan.

  2. Doe het deeg in een kom en roer enkele minuten met een spatel tot het afgekoeld is. Voeg de geklutste eieren in porties toe en roer ze met de spatel door het deeg. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige ei goed opgenomen is. Er moet een glanzend deeg ontstaan dat niet te dun en niet te dik is. Het deeg moet langzaam van de spatel naar beneden druipen zonder te scheuren. Misschien heb je niet alle eieren nodig. Scheurt het deeg, voeg dan meer ei toe.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Schep het deeg in de spuitzak en zet apart. Teken op een vel bakpapier met behulp van een glaasje of een rond uitsteekvormpje 12 cirkels (4 cm Ø). Draai het bakpapier om en bekleed een grote bakplaat ermee. Spuit op het bakpapier 12 rondjes van het deeg. Maak je vingertoppen nat en druk de pieken van het deeg voorzichtig plat.

  4. Besprenkel het deeg vlak voor het bakken met een beetje water. Door de stoom zullen de soesjes beter rijzen en extra luchtig worden. Bak de soesjes 30-35 minuten in de oven tot ze goudbruin en gerezen zijn. Open de oven en maak met een scherp mesje een klein gaatje in de zijkant van ieder soesje. Sluit de ovendeur, zet de oven uit en laat de soesjes in de gesloten oven 30 minuten afkoelen. Hierdoor blijven de soesjes lekker knapperig.

  5. Roer voor het glazuur de poedersuiker, de melk en de vanillepasta tot een schenkbaar glazuur. Haal voor de vulling het blik kokosmelk uit de koelkast, open het en schraap 100 g van de dikke kokosroom eruit. Het water heb je voor dit recept niet nodig. Klop de kokosroom met de slagroom, de vanille en de suiker tot stijve pieken.

  6. Halveer de soesjes horizontaal en vul ze rijkelijk met de room. Druppel het glazuur over de soesjes en bestrooi ze met de kokossnippers. Zet de soesjes eerst 1 uur in de koelkast als je er een soesjestoren van wilt maken en stapel ze vervolgens op elkaar op een taartplateau. De gebakken, ongevulde soesjes kun je 3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel. De gevulde soesjes kun je het beste nog dezelfde dag opeten.

Per portie: 393 kcal | 27 g koolhydraten | 4 g eiwit | 30 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Edd Kimber Foto’s: Ant Duncan & Karen Thomas Styling: Alexander Breeze Illustraties: George Bletsis

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)