Kol besengeh
Eenvoudig
31 minuten bereidingstijd31 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de roosjes van de bloemkool.
Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng goed: het moet iets dikker zijn dan pannenkoekenbeslag.
Verhit de zonnebloemolie in een diepe steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Fruit de ui en de sambal een paar minuten in de olie en voeg vervolgens 100 milliliter kokosmelk toe. Meng goed, laat al roerend 2 minuten pruttelen. Voeg de santen toe en laat rustig smelten. Voeg dan de rest van de kokosmelk, het gemalen korianderzaad en koenjitpoeder, de basterdsuiker en een snuf zout en peper toe. Meng goed en laat het inkoken tot een dikke, soepele saus. Doe er een scheutje water bij als je het te dik vindt.
Verwarm intussen de frituur of verhit de olie in een pan tot 180 °C. Test of het heet genoeg is door er een stukje brood in te gooien: als het meteen bruist, is de olie heet. Wentel de bloemkoolroosjes door het beslag. Leg de roosjes voorzichtig met een tang in de olie en frituur rondom in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Bestrooi voor het opdienen met de koriander, lente-ui, rode peper en kokosrasp. Serveer met de besengehsaus.