Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kerstmis leftover

Komkommerrelish

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Komkommerrelish: een heerlijke smaakmaker, bijvoorbeeld op een broodje met een kalkoenburger!

Bereiding

  1. 1. Pel de uien. Schil de komkommers, halveer ze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Weeg 1 kg komkommer af. Snijd de uien en de komkommers zeer klein.

  2. 2. Doe de ui, de komkommer, de azijn, de suiker, het mosterdzaad en het zout in een grote pan. Breng op smaak met de peper. Breng aan de kook en kook op hoog vuur ca. 12 minuten verder.

  3. 3. Was intussen de dille en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Voeg ca. 3 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de relish en kook mee.

  4. 4. Doe de relish in de potten, sluit de potten en laat afkoelen. Koel bewaren. Lekker bij gegrild vlees, bij haring of op een broodje hamburger.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)