Bereiding

  1. Bestrooi de konijnenbouten rondom met zout en peper en vervolgens met 1 el bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er de konijnenbouten in ca. 5 minuten aan beide zijden goudbruin in.
  2. Voeg de sjalotten, de knolselderij, de wortel, de spekreepjes, de knoflook, de laurierblaadjes en de tijm toe bak ca. 5 minuten op laag vuur. Blus het geheel af met het bier en de wildfond en schraap goed met een houten lepel over de bodem van de pan om aangekoekte delen los te maken. Breng het geheel langzaam aan de kook.
  3. Voeg de citroenschilrasp, de suiker en de overige bloem toe en roer er goed doorheen. Zet een deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur stoven op laag vuur. Lekker met groenten, frietjes of pasta.

Per portie: ca. 365 kcal
17 g eiwit | 20 g vet | 26 g koolhydraten

Foto’s: Willem van Santen  Foodstyling & receptuur: Jacqueline Sluijter  Styling: Femke van Waveren

Lekker met Brand Dubbelbock

Biersommelier Nathan: “In dit recept is Brand Dubbelbock gebruikt. Dit past er als bierkeuze dan ook goed naast, want een pairing waarin je overeenkomstige smaken vindt, werkt vaak goed. Bockbier is ontstaan in de Duitse plaats Einbeck en heeft doorgaans een alcoholpercentage van 6,5-7% vol. Deze bock van Brand is wat zwaarder gebrouwen en heet daarom Dubbelbock. Het is een behoorlijk traditioneel bockbier, vol met moutige smaken en een karamelachtige zoetheid. Deze zoetheid past heel goed bij vlees, terwijl de tijm in het gerecht het bier mooi aanvult. Het perfecte resultaat krijg je wanneer je het vlees low&slow gaart. Wanneer je onder de 82 graden Celsius blijft, voorkom je dat er extra bitters ontstaan door het verhitten van de hop. Dat is een precies klusje als je de alcohol wél wil verdampen; dat gebeurt namelijk bij 78 graden.”