
Konijnkaasbroodjes
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur tot hij 40°C is (als je een keukenthermometer hebt), of tot hij warm aanvoelt. Doe de bloem, de gist, de suiker en het zout in een grote kom.
Voeg de warme melk toe en roer met een houten lepel tot een plakkerig deeg. Stort het deeg op je werkblad en kneed 8-10 minuten, tot het zacht en elastisch aanvoelt. Je kunt het deeg ook ca. 5 minuten kneden in een staande mixer met een deeghaak.
Vet de kom in met een beetje olie, leg het deeg erin en dek af met een theedoek. Laat op een warme plek 1-2 uur rijzen (of een nacht in de koelkast), tot het deeg in volume verdubbeld is.
Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm er een rechthoek van. Rol het met een deegroller uit tot een rechthoek van 30 x 40 cm.
Bestrijk met de boter en bestrooi met de cheddar en de bieslook. Rol tot een worstvorm.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken en leg ze met het snijvlak naar boven. Rol het uiteinde van elk stuk een beetje uit en vorm er konijnenoortjes van door het deeg te zigzaggen.
Leg de broodjes met flink wat ruimte ertussen op de bakplaat en dek af met een theedoek. Laat op een warme plek 30-60 minuten rijzen, tot de broodjes iets groter zijn.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrijk de broodjes met wat melk en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar. In een luchtdichte bak blijven de broodjes twee dagen goed.