Koningsdag oranje taco’s met Estée Strooker
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Mix de bloem en het zout in een kom. Voeg hier het wortelsap scheutje voor scheutje aan toe. Roer door elkaar tot een vloeibaar beslag ontstaat. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en roer dit, samen met het maïsmeel door elkaar. Is het beslag te dik? Voeg dan nog wat wortelsap toe.
Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Giet het beslag in de pan en bak er dunne pannenkoekjes van. Je hoeft ze niet om te draaien, maar ze aan één kant te bakken tot het beslag gestold is. Haal de pannenkoeken uit de pan en steek er met een glas kleine rondjes uit. Bewaar de taco’s onder wat plastic folie tot je klaar bent met de vulling.
Breng het water samen met de azijn, het zout, roze peperbessen, kruidnagels, honing en kurkuma aan de kook. Snijd de venkel in dunne plakken. Bewaar het groene loof van de venkel om te garneren. Schil de wortel tot lange slierten. Pel en snijd een sjalot in dunne ringetjes. Meng hierna de venkel, sjalot en wortel. Giet de kokende marinade over deze groente en laat het afkoelen.
Verwijder ondertussen de huid en graten van de makreel en pluk de makreel tot grove stukken. Rasp de schil van de sinaasappel en meng deze door de makreel, samen met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Schil de sinaasappel en snijd deze in kleine stukjes. Meng de sinaasappel door de makreel. Voeg ook wat loof van de venkel toe.
Vul de taco’s eerst met wat yoghurt en daarna met de wortel-venkelsalade. Voeg dan de makreel met de sinaasappel toe, en garneer met wat extra loof van de venkel.
Snijd vierkantjes van bakpapier en vouw deze daarna tot een driehoek. Leg de taco’s erin op zo’n manier dat de vulling precies in de vouwlijn valt. Zo blijft de taco mooi in de vorm van een schelp. Serveer 2 a 3 schelpen per persoon.