Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Koreaanse lamskoteletjes

Koreaanse lamskoteletjes

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Met afhaalgerechten uit bijna elke keuken, duiken we dit keer onze eigen keuken in. We maken Koreaanse lamskoteletjes from scratch!

Bereiding

  1. Roer de sake, de sojasaus, de mirin en de gochujang door elkaar. Voeg de knoflook, de gember en de sesamolie toe. Giet het mengsel over de lamskoteletjes en laat een nacht in de koelkast marineren.

  2. Maal voor de sesamspinazie de sesamzaadjes op 1 tl na fijn in een vijzel.

  3. Meng de sesampasta met de achtergehouden sesamzaadjes en voeg de suiker, de gember, de rijstazijn, de sesamolie en de lichte sojasaus toe. Roer er 1 el kokend water doorheen.

  4. Blancheer de spinazie kort in kokend water. Laat goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.

  5. Verhit een grillpan of steek een barbecue aan. Gril de lamskoteletjes 2 minuten per zijde. Laat de koteletjes 3 minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.

  6. Verdeel de spinazie over borden en giet er wat van de dressing overheen. Leg de lamskoteletjes erop.

Per portie: 514 kcal | 19 g koolhydraten | 49 g eiwit | 25 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)