Bereiding

Sesam en pindakaas zijn belangrijke smaakmakers in de Chinese Sichuankeuken. Ook koude gerechten zijn populair als verkoeling op de warme dagen. Tip van ons: je kunt de noedels gemakkelijk van tevoren maken en goed koud laten worden in de koelkast.

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe intussen de pindakaas, de tahin, de rijstazijn, de sojasaus, 1 el sesamolie en de suiker in een grote kom met 50 ml water en klop alles tot een gladde saus. Giet de noedels af, spoel ze grondig af met koud water tot ze afgekoeld zijn en laat ze heel goed uitlekken.
  2. Voeg de noedels toe aan de kom en meng ze voorzichtig door de saus, zodat ze helemaal bedekt zijn met een laagje saus. Verdeel de noedels over 4 kommen. Leg er een mooi stapeltje komkommerreepjes bovenop en strooi een handje pinda’s ernaast. Besprenkel voor het serveren met wat extra sesamolie en chiliolie naar smaak.

Per portie: ca. 430 kcal
13 g eiwit | 20 g vet | 49 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Myles Williamson