Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Krabkroketjes met srirachamayodip

Krabkroketjes met srirachamayodip

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de helft van de boter in een kleine pan op middelhoog vuur en bak er de ui 5-8 minuten in, tot hij zacht maar niet verkleurd is. Schep de ui in een kommetje en houd apart, maar laat de rest van de boter in de pan zitten. Doe de andere helft van de boter erbij en zet het vuur middellaag. Roer, wanneer de boter gesmolten is, de bloem erdoorheen. Bak ca. 1 minuut en klop de melk er dan beetje bij beetje doorheen. Bak nog ca. 1 minuut wanneer je alle melk hebt toegevoegd en een glanzende, gladde pasta hebt en roer constant.

  2. Neem de pan van het vuur en voeg de gebakken rode ui, het citroenrasp, de peterselie en de lente-ui toe. Laat een paar minuten afkoelen, roer het krabvlees erdoorheen en breng licht op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een kom, dek af en zet minimaal 2 uur, maar liever een nacht, in de koelkast.

  3. Doe, wanneer het krabmengsel is afgekoeld en wat vaster is geworden, het geklutste ei in een ondiepe kom en de panko op een bord. Vorm snel van 2 el krabmengsel een klein burgertje (zie tip). Haal dit door het ei en daarna door de panko en zorg ervoor dat het kroketje helemaal bedekt is. Leg op een bord of plank en herhaal met de rest van het krabmengsel – je moet in totaal ongeveer 8 kroketjes krijgen.

  4. Verhit 2-3 cm olie, maar niet meer dan ⅓ van de hoogte van de pan, in een koekenpan tot 180⁰C. Je kunt de temperatuur ook checken door een klein beetje overgebleven krabmengsel in de olie te laten glijden – het moet sissen en in een paar minuten goudbruin kleuren. Frituur de kroketjes in delen, zodat de pan niet te vol wordt, 1-2 minuten aan elke zijde, tot ze goudbruin en vanbinnen gloeiend heet zijn. Leg ze op een stuk keukenpapier met een visspatel of schuimspaan en laat uitlekken terwijl je de rest van de kroketjes bakt. Meng voor de srirachamayo 1 el sriracha met de mayonaise in een kommetje. Proef en voeg naar smaak meer sriracha toe.

  5. Serveer de kroketjes direct, of laat ze helemaal afkoelen als je ze meeneemt en doe ze in een luchtdichte bak. Doe de saus in een bakje met deksel. Doe beide bakken in een koeltas om ze op je bestemming te serveren. De krabkroketjes blijven in de koelkast tot twee dagen goed.

Per portie: 272 kcal | 14 g koolhydraten | 9 g eiwit | 20 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: BBC Good Food Team Foto’s: Myles New Styling: Max Robinson Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)