Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kreeft met mango en mayonaise

Kreeft met mango en mayonaise

  • Uitdagend

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng in een ruime pan ca. 4 l water aan de kook. Snijd de bol knoflook doormidden. Pel de sjalotten en hak ze grof. Voeg de knoflook, de sjalot, de tijm, het chilipoeder en 1 el zout toe aan het water.

  2. Splijt eventueel de koppen van de kreeften met een groot, scherp mes. Kook de kreeften ca. 5 minuten in de bouillon. Zet het vuur uit en laat de kreeften nog ca. 5 minuten in de bouillon liggen. Koel de kreeften in ijswater.

  3. Was de aardappels grondig en snijd ze in schijfjes. Kook de aardappel in ca. 10 minuten beetgaar in de kreeftenbouillon. Giet de aardappel af en laat afkoelen. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne ringen.

  4. Maak de kreeften schoon en haal het vlees uit het pantser. Meng de mayonaise met het limoensap en het paprikapoeder. Meng in een schaal de aardappel, de mango en de rode ui. Breng op smaak met zout en peper. Schep de mayonaise eroverheen. Serveer met de gekookte kreeft.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)