Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Krentenbollen-broodpudding

Krentenbollen-broodpudding

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Krentenbollen over? Maak er dan dit heerlijke nagerecht mee. Wij delen hét recept voor een krentenbollen-broodpudding.

Lees verder onder de advertentie

Aantal krentenbollen-broodpudding
1

Ingrediënten

Krentenbollen over? Maak er dan dit heerlijke nagerecht mee. Wij delen hét recept voor een krentenbollen-broodpudding.

Bereiding

  1. Kluts de eieren met de suiker en een snuf zout. Roer de melk erdoorheen. Vet een ovenschaal in met 1 el boter. Verdeel de jam over de bodem van de schaal.

  2. Snijd de krentenbollen in dikke plakken van ca. 3-4 cm. Leg de plakken strak tegen elkaar in de ovenschaal. Giet het melkmengsel over de krentenbollen en laat ca. 30 minuten staan. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  3. Strooi de rietsuiker over de krentenbollen in de ovenschaal en verdeel er nog 1 el boter in kleine klontjes overheen. Bak het geheel ca. 40 minuten in de oven, tot er een mooi goudbruin en knapperig korstje op zit. Neem de krentenbollen-broodpudding uit de oven en serveer met zure room en wat vers geraspte sinaasappelschil.

Per portie: 295 kcal | 34 g koolhydraten | 9 g eiwit | 10 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (7 stemmen)