
Krentenbollen-broodpudding
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kluts de eieren met de suiker en een snuf zout. Roer de melk erdoorheen. Vet een ovenschaal in met 1 el boter. Verdeel de jam over de bodem van de schaal.
Snijd de krentenbollen in dikke plakken van ca. 3-4 cm. Leg de plakken strak tegen elkaar in de ovenschaal. Giet het melkmengsel over de krentenbollen en laat ca. 30 minuten staan. Verwarm intussen de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Strooi de rietsuiker over de krentenbollen in de ovenschaal en verdeel er nog 1 el boter in kleine klontjes overheen. Bak het geheel ca. 40 minuten in de oven, tot er een mooi goudbruin en knapperig korstje op zit. Neem de krentenbollen-broodpudding uit de oven en serveer met zure room en wat vers geraspte sinaasappelschil.