Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Krieltjes met braadworstballetjes en kruidensalade

Krieltjes met braadworstballetjes en kruidensalade

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Geniet van een snelle en smakelijke maaltijd met deze krokante krieltjes en sappige braadworstballetjes, eenvoudig bereid in de airfryer. Perfect voor een doordeweekse avond!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de kruidensalade

Geniet van een snelle en smakelijke maaltijd met deze krokante krieltjes en sappige braadworstballetjes, eenvoudig bereid in de airfryer. Perfect voor een doordeweekse avond!
Tip
Liever vega? Vervang de braadworstballetjes door falafel.

Bereiding

  1. Verwarm de airfryer voor op 180°C (elektrische oven: 190°C / heteluchtoven: 170°C). Knijp de vulling van de braadworst in kleine balletjes uit het velletje.

  2. Doe de krieltjes, de braadworst, de olijven, de ras el hanout, de ui, de dille en de olijfolie in een ovenschaaltje of direct in het mandje van de airfryer. Bak het geheel in ca. 25 minuten (oven: ca. 30 minuten) gaar in de airfryer.

  3. Was intussen voor de kruidensalade de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit en snijd de komkommer in dunne halvemaantjes.

  4. Meng de komkommer met de yoghurt, het citroensap, zout, peper en de gehakte kruiden.

  5. Verdeel de krieltjes over een schaal en verdeel de blaadjes rucola erover. Serveer met de komkommersalade.

Per portie: 392 kcal | 24 g koolhydraten | 11 g eiwit | 27 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)