Krokante aardappels met dadels en verse kruiden
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Halveer de aardappels in de lengte, zodat ze een zo groot mogelijk oppervlak hebben. Leg de aardappels met de gesneden kant naar beneden op een grote bakplaat en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Voeg de gehakte dadels toe, breng royaal op smaak met zout en rooster 30 minuten.
Haal na 30 minuten de aardappels uit de oven en hussel de geraspte citroenschil, za’atar en sumak erdoor. Rooster vervolgens de aardappels nog eens 10 minuten, of totdat de aardappels goudbruin en krokant zijn.
Meng alle verse kruiden door de aardappels en verdeel over twee borden. Bestrooi met de ingelegde uien en geraspte kaas.
Verwarm voor de ingelegde rode uien 100 ml wittewijnazijn en sap van 1 citroen 2 minuten in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1 el fijne kristalsuiker, 1 tl zout en 4 rode uien in dunne plakjes gesneden toe aan de pan en roer de uien goed door elkaar. Voeg alles toe aan een gesteriliseerde pot, giet eventueel resterende vloeistof erbij en sluit af met een deksel. Gebruik direct, of bewaar na het openen maximaal twee maanden in de koelkast.