Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Krokante eendenbout met linzen

Krokante eendenbout met linzen

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Rood, oranje, groen en bruin; linzen zijn er in alle soorten en maten. Jij kiest jouw favoriet! In dit recept is de bruine variant het meest passend. Deze hebben namelijk een rijke en aardse smaak die goed samengaat met de krokante eendenbout.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Maal de jeneverbessen grof in de vijzel. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van de takjes. Hak de naaldjes grof. Wrijf de eendenbouten in met zout, peper, de jeneverbessen en de rozemarijn. Leg de bouten in een ovenschaal en schenk er het ganzenvet overheen. Konfijt de bouten in ca. 3 uur gaar in de oven.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter en fruit er de ui en de knoflook glazig in. Voeg de linzen toe en blus af met de kippenbouillon. Stoof de linzen in ca. 30 minuten op laag vuur gaar. Voeg de doperwten toe en stoof nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en de pruimensaus.

  3. Controleer de gaarheid van de eendenbouten en schep ze voorzichtig uit het vet. Verhit een droge koekenpan en bak er de bouten op de huidkant krokant in. Verdeel de linzen over diepe borden en leg er de eendenbouten op.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)