
Krokante eendenbout met linzen
Gemiddeld
ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 125°C / hetelucht: 100°C). Maal de jeneverbessen grof in de vijzel. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van de takjes. Hak de naaldjes grof. Wrijf de eendenbouten in met zout, peper, de jeneverbessen en de rozemarijn. Leg de bouten in een ovenschaal en schenk er het ganzenvet overheen. Konfijt de bouten in ca. 3 uur gaar in de oven.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter en fruit er de ui en de knoflook glazig in. Voeg de linzen toe en blus af met de kippenbouillon. Stoof de linzen in ca. 30 minuten op laag vuur gaar. Voeg de doperwten toe en stoof nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en de pruimensaus.
Controleer de gaarheid van de eendenbouten en schep ze voorzichtig uit het vet. Verhit een droge koekenpan en bak er de bouten op de huidkant krokant in. Verdeel de linzen over diepe borden en leg er de eendenbouten op.