Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
japanse kip

Krokante Japanse kip met dragonmayonaise

In samenwerking met Les Généreux
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de dragonmayoise

Zout én vet? Dan is deze krokante kip precies wat je zoekt. De dragonmayonaise maakt hem helemaal af.

Bereiding

  1. Snijd de kip in gelijke stukjes en marineer met de sojasaus, de knoflook en de gember in een grote kom. Dek de kom af en laat de kip minstens 2 uur marineren zodat de smaken goed erin kunnen trekken.

  2. Doe voor de dragonmayonaise de dragon, de eidooier, het hele ei, de mosterd en de dragonazijn en wat zout in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. Voeg nu geleidelijk de olie toe en blijf mixen met de staafmixer tot je een stevige, gladde mayonaise hebt. Breng op smaak met het citroensap.

  3. Meng de bloem en de maizena op een groot bord. Wentel de stukjes kip los van elkaar in het bloemmengsel. Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160°C. Frituur de kip in porties tot hij licht goudbruin en net gaar is. Laat op een rooster afkoelen en ga verder met de rest van de kip.

  4. Frituur de afgekoelde kip nogmaals, tot hij echt mooi knapperig en goudbruin is. Serveer de kip met de dragonmayonaise.

Per portie: 576 kcal | 26 g koolhydraten | 12 g eiwit | 49 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)