Krokante Japanse kip met dragonmayonaise
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de kip in gelijke stukjes en marineer met de sojasaus, de knoflook en de gember in een grote kom. Dek de kom af en laat de kip minstens 2 uur marineren zodat de smaken goed erin kunnen trekken.
Doe voor de dragonmayonaise de dragon, de eidooier, het hele ei, de mosterd en de dragonazijn en wat zout in een maatbeker en pureer fijn met een staafmixer. Voeg nu geleidelijk de olie toe en blijf mixen met de staafmixer tot je een stevige, gladde mayonaise hebt. Breng op smaak met het citroensap.
Meng de bloem en de maizena op een groot bord. Wentel de stukjes kip los van elkaar in het bloemmengsel. Verhit de olie in een (frituur)pan tot ca. 160°C. Frituur de kip in porties tot hij licht goudbruin en net gaar is. Laat op een rooster afkoelen en ga verder met de rest van de kip.
Frituur de afgekoelde kip nogmaals, tot hij echt mooi knapperig en goudbruin is. Serveer de kip met de dragonmayonaise.