Bereiding

  1. Was het basilicum en schud het droog. Pluk de blaadjes van de takjes en houd apart. Bind de takjes met keukengaren bij elkaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook ca. 4 minuten in. Voeg de passata en de basilicumtakjes toe. Kook de saus afgedekt ca. 25 minuten op laag vuur. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
  2. Halveer intussen de kip overdwars, zodat je 4 platte stukken hebt. Plet de kip tussen 2 velletjes folie nog wat platter. Bestrooi met zout en peper en wentel door de bloem. Klop het teveel aan bloem er goed af en wentel de kip door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeel. Leg op een rooster en laat ca. 30 minuten drogen.
  3. Verhit de olie en de boter in een ruime bakpan en bak er de gepaneerde kip in ca. 10 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant in. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).
  4. Schenk de tomatensaus in een ruime ovenschaal en leg de gebakken kip erin. Verdeel de provolone over de kip en bak het geheel ca. 25 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Per portie (4): ca. 757 kcal
39 g eiwit | 52 g vet | 31 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen