Bereiding

  1. Snijd elke kipfilet in twee gelijke delen, zodat je vier mooie stukken hebt die precies op een broodje passen. Meng voor de marinade de karnemelk met de overige ingrediënten en laat hier de kip minimaal 30 minuten in marineren.
  2. Meng intussen voor de coleslaw de mayonaise met het citroensap en de azijn en roer dit door de kool en wortel. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Meng in een diep bord de ingrediënten voor de paneerlaag. Verhit een laag olie in een koekenpan met hoge rand. Pak met je ene hand de kip uit de marinade en leg hem in het bloemmengsel. Schud het bord een beetje zodat de kip aan alle kanten is gepaneerd. Leg de kip met je andere, nog schone hand voorzichtig in de pan. Bak ca. 10 minuten tot de kip goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en leg er direct een plak cheddar op zodat deze kan smelten. Laat de kip uitlekken op wat keukenpapier. Herhaal met de overige stukken.
  4. Meng intussen voor erbij de mayonaise met de Griekse yoghurt en het uienpoeder voor een heerlijke saus. Halveer de broodjes. Smeer het onderste deel van het broodje in met de uiensaus, beleg met een blad sla, de kip, 2 plakken augurk en als laatste een flinke eetlepel coleslaw. Leg de bovenkant van het broodje erop en herhaal voor de andere drie broodjes.
Vers deeg

Uit het boek:

Vers deeg
€25,99