Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen (ca. 1 cm). Leg de uiringen ca. 1 uur in een kom ijswater – daardoor worden de onion rings extra crispy.
  2. Roer de melk, het ei, het bakmeel, 2 el olie en een snufje zout tot een glad beslag. Laat de uiringen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C.* Wentel de uiringen in het beslag en laat ze kort uitlekken. Frituur de uiringen in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Frituur er niet te veel tegelijk. Laat kort uitlekken op keukenpapier. Lekker met venkelzout, chilisaus of tomatenketchup.

*Gebruik een kookthermometer of check of de olie heet genoeg is door er een klein blokje brood in te frituren. Als de olie rondom het brood direct begint te bruisen en het brood na een paar seconden frituren knapperig is, is de olie heet genoeg.
Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie