Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
krokante uienringen

Crispy onion rings

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in dikke ringen (ca. 1 cm). Leg de uiringen ca. 1 uur in een kom ijswater – daardoor worden de onion rings extra crispy.

  2. Roer de melk, het ei, het bakmeel, 2 el olie en een snufje zout tot een glad beslag. Laat de uiringen goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  3. Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C.* Wentel de uiringen in het beslag en laat ze kort uitlekken. Frituur de uiringen in 3-4 minuten goudbruin en krokant. Frituur er niet te veel tegelijk. Laat kort uitlekken op keukenpapier. Lekker met venkelzout, chilisaus of tomatenketchup.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)