Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Krokante wedge salad

Krokante wedge salad

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Salade met zoutjes? Ja zeker, in dit recept gaat het om balans. Je weet niet wat je proeft!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Salade met zoutjes? Ja zeker, in dit recept gaat het om balans. Je weet niet wat je proeft!
In het seizoen
Je kunt natuurlijk het hele jaar door salade eten maar het lekkerste is 'ie in het seizoen. Sla van Nederlandse bodem is van mei tot en met februari verkrijgbaar.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten er met wat zout en peper 6-8 minuten in, of tot ze wat zachter zijn. Doe ze in een grote kom samen met de tomaat, de ui en de chilipeper. Besprenkel met de chaat masala en het limoensap en schep om. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Doe de rietsuiker en 25 ml heet water in een kleine pan en voeg de tamarindepasta en het chilipoeder toe. Zet op middellaag vuur en breng al roerend met een garde zachtjes aan de kook. Laat een paar minuten al roerend zachtjes koken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Snijd de sla in twee kwarten, leg ze op borden en schenk de yoghurt erover. Schep het kikkererwtenmengsel om met de koriander en verdeel over de sla. Bestrooi met de granaatappelpitten en de zoutjes. Besprenkel met de tamarindesaus en de rest van de koriander.

Per portie: 490 kcal | 52 g koolhydraten | 21 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!