
Krokante wedge salad
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten er met wat zout en peper 6-8 minuten in, of tot ze wat zachter zijn. Doe ze in een grote kom samen met de tomaat, de ui en de chilipeper. Besprenkel met de chaat masala en het limoensap en schep om. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de rietsuiker en 25 ml heet water in een kleine pan en voeg de tamarindepasta en het chilipoeder toe. Zet op middellaag vuur en breng al roerend met een garde zachtjes aan de kook. Laat een paar minuten al roerend zachtjes koken. Neem van het vuur en laat afkoelen.
Snijd de sla in twee kwarten, leg ze op borden en schenk de yoghurt erover. Schep het kikkererwtenmengsel om met de koriander en verdeel over de sla. Bestrooi met de granaatappelpitten en de zoutjes. Besprenkel met de tamarindesaus en de rest van de koriander.