Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Krokante wedge salad

Krokante wedge salad

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Sla
Sla komt in allerlei soorten en maten, van knapperige tot zachte blaadjes. Hij wordt meestal rauw in salades gegeten, maar sommige soorten zijn ook gegrild, geblakerd, gesmoord en in soepen lekker. Sla van Nederlandse bodem is van mei tot en met februari verkrijgbaar.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kikkererwten er met wat zout en peper 6-8 minuten in, of tot ze wat zachter zijn. Doe ze in een grote kom samen met de tomaat, de ui en de chilipeper. Besprenkel met de chaat masala en het limoensap en schep om. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Doe de rietsuiker en 25 ml heet water in een kleine pan en voeg de tamarindepasta en het chilipoeder toe. Zet op middellaag vuur en breng al roerend met een garde zachtjes aan de kook. Laat een paar minuten al roerend zachtjes koken. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  3. Snijd de sla in twee kwarten, leg ze op borden en schenk de yoghurt erover. Schep het kikkererwtenmengsel om met de koriander en verdeel over de sla. Bestrooi met de granaatappelpitten en de zoutjes. Besprenkel met de tamarindesaus en de rest van de koriander.

Per portie: 490 kcal | 52 g koolhydraten | 21 g eiwit | 19 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Mowie Kay Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Livia Abraham

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)