Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kruidige appelboter

Kruidige appelboter

  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur en 55 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 55 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de klokhuizen, de appelschillen en de citroenschil in het kaasdoek, knoop dicht en leg met de appels en het appelsap in een grote, zware pan met deksel. Breng op middellaag vuur aan de kook. Draai het vuur zo laag mogelijk, leg het deksel op de pan en kook 35-40 minuten, of tot de appels heel zacht zijn.

  2. Doe de appels en het vocht in een blender en schraap alles van de bodem van de pan ook in de blender. Knijp al het sap uit het kaasdoekzakje ook in de blender. Gooi de inhoud van het zakje weg. Blend alles helemaal glad. Doe het mengsel terug in de pan en roer de suiker en de specerijen erdoorheen. Breng op middellaag vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat nog 1-2 uur zachtjes koken tot de saus donkerbruin en dik is. Roer regelmatig. Leg het deksel schuin op de pan als het mengsel spettert – zo heb je minder schoonmaakwerk, maar moet het mengsel wel iets langer koken.

  3. Als het mengsel donker is en de gewenste dikte heeft (je moet met een houten lepel of spatel over de bodem van de pan kunnen schrapen zonder dat er vloeistof terugloopt naar het midden), draai het vuur dan uit en laat afkoelen. Kook het mengsel langer, zonder deksel, als het nog te dun is, of doe het in een bredere koekenpan en kook al roerende op middelhoog vuur om het proces te versnellen. Doe de appelboter in gesteriliseerde potten. De afgekoelde appelboter blijft in de koelkast tot 1 maand goed.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Karen Thomas Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)