Bereiding

Dit recept komt uit het boek ‘Foolproof – uit één pan’ van Alan Rosenthal. Uitgever: Becht.

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Verkreukel een stuk bakpapier van 35 x 35 centimeter, vouw het weer open en bekleed er een ondiepe ovenbestendige pan mee.
  2. Roer de kaneel, kurkuma en komijn met flink wat zout en zwarte peper door de olie. Leg de pompoen en uien in de pan en schenk het specerijenmengsel erover. Vermeng alles met je handen en zorg ervoor dat alle groenten bedekt raken met de specerijen. Zet 1 uur in de oven, tot de groenten donkere randjes krijgen. Schud de pan halverwege een keer zodat niets aanbrandt. Prak intussen de feta fijn in een kom en roer de yoghurt, knoflook en melk erdoor.
  3. Als de groenten 1 uur in de oven hebben gestaan, voeg je de walnoten toe en zet je de pan nog 10 minuten in de oven. Haal de pan uit de oven als de groenten gaar zijn en laat een beetje afkoelen. Hussel de groenten en noten een beetje door elkaar door het bakpapier op te tillen, zodat de olie onderin zich goed met de ingrediënten mengt. Trek het bakpapier uit de pan en gooi het weg. Verdeel alle groenten zo gelijkmatig mogelijk over de pan.
  4. Schep lepels van het yoghurt-fetamengsel over de groenten en noten. Besprenkel alles met de granaatappelmelasse, bestrooi met de verse kruiden, maak af met een scheutje olijfolie en de granaatappelpitjes, en dien op.
Foolproof

Meer gerechten zoals deze?

Foolproof
€17,99