Kruidige geroosterde feta met tomatensalade
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Advertentie
Door feta te roosteren krijgt hij een heerlijk krokant korstje. Maak af met een frisse tomatensalade en het is net alsof je in Griekenland op vakantie bent.
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Bestrijk de feta met 1 tl olie. Leg de feta op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met wat honing, het korianderzaad, de oregano en de pul biber. Verpak de feta in de folie en rooster ca. 10 minuten in de oven. Vouw het pakketje open en rooster nog 5-10 minuten, tot de feta gekaramelliseerd is.
Snijd intussen de tomaten in plakjes, partjes of stukjes en doe ze in een grote kom. Bestrooi met zeezout en peper. Roer de olijven en de azijn erdoorheen en laat even trekken.
Zet een grillpan op middelhoog vuur en laat de pan heet worden. Bestrijk de sneetjes brood met 90 ml olijfolie. Schroei het brood in porties 3-4 minuten per zijde in de pan, tot er grillstrepen in staan en het brood goudbruin en krokant is. Bestrooi met zeezout.
Lepel de tomaten op een serveerschaal en besprenkel met de rest van de olijfolie. Bestrooi met de basilicumblaadjes en leg de feta erbovenop. Serveer met het geroosterde brood.