Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
kruidige kooltaart

Kruidige kooltaart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Mari: “Het woord ‘rodekool’ ruikt naar mijn overgrootmoeder. Ze woonde op vierhoog en halverwege het beklimmen van de trappen rook je al wat ze die avond zou gaan eten. Op het petroleumstelletje stond vanaf ’s morgens altijd iets te sudderen. Ik geef onmiddellijk toe: het gaat op zo’n klein pitje langzaam, echt héél erg langzaam. Maar dan nog: rodekool ruim een halve dag laten smoren? Heel erg zoet wordt hij ervan, en héél erg zacht. Ik opteer voor kruidige, knapperige taart waarin je de kool nog kunt herkennen. Sorry oma Suiker; je was wel lief.”

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwarm een ruime (koeken)pan met een beetje olie en fruit de kool in 3 minuten net soepel. Laat in een vergiet goed afkoelen. Bekleed ondertussen een ingevette, passende metalen taartvorm zo met het deeg dat er rondom een opstaande rand van 2,5 cm hoog is.

  2. 2. Meng in een ruime kom de overige ingrediënten met de kool (houd de verse koriander apart). Maak op smaak met zout en misschien nog wat (cayenne)peper. Verdeel het mengsel over de taartbodem, leg een passend bakpapiertje over de vulling en druk iets aan zodat de kool net onderstaat.

  3. 3. Zet de taart in de oven en laat in 40-60 minuten het deeg goudgeel bakken en de vulling stollen. Bestrooi vlak voor serveren met geplukte blaadjes koriander.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

A la minute

€ 31,99
A la minute