Bereiding

  1. Doe de bloemkoolroosjes, de -stronk, de -bladeren, de paneer, de helft van de zonnebloemolie en 75 g kruidenpasta in een grote kom en breng goed op smaak met zout en peper. Meng met je handen goed door elkaar en zorg dat de bloemkool en de paneer goed zijn bedekt met de kruidenpasta. Laat een nacht in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200⁰C / hetelucht: 180⁰C). Spoel de rijst goed tot het water helder is en laat in een kom koud water wellen. Doe de gemarineerde bloemkool en paneer in een braadslee. Neem de bloemkoolbladeren uit de braadslee en houd apart. Rooster de bloemkool ca. 20 minuten in de oven, voeg de bladeren toe en rooster nog ca. 20 minuten tot de bloemkool goudgeel en gaar is. Neem uit de oven en doe alles in een kom.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en de laurierblaadjes ca. 5 minuten erin, tot de ui wat zachter is. Voeg 1 el kruidenpasta toe en bak nog ca. 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en breng rustig aan de kook. Giet de rijst af en doe hem in een braadslee. Schenk het bouillonmengsel erbij en roer de rozijnen erdoorheen. Breng goed op smaak met zout en peper. Dek af en bak ca. 30 minuten in de oven. Neem uit de oven en roer de rijst los met een vork. Bestrooi met de geroosterde bloemkool en paneer en het amandelschaafsel en zet nog ca. 5 minuten in de oven om alles goed te verhitten. Bestrooi met de koriander en serveer.

Per portie: ca. 688 kcal
26 g eiwit | 27 g vet | 6 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Ailsa Brown Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Myles Williamson