Bereiding

  1. Gebruik een metalen keukentang om de ui boven de barbecue te grillen of gril hem in een hete grillpan tot hij zwartgeblakerd is. Laat helemaal afkoelen, pel het buitenste, zwarte laagje eraf en hak de rest van de ui fijn. Je kunt de ui ook zonder te grillen fijnhakken.
  2. Kook de sperziebonen in een pan gezouten water 4-5 minuten tot ze net gaar en nog een beetje knapperig zijn. Giet af en doe in een kom met de ui, de cannellinibonen, de olijfolie en het citroensap. Breng goed op smaak met zout en peper, roer alles om en houd apart tot verder gebruik. Je kunt dit gerecht een paar uur van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Roer de kruiden er vlak voor het serveren doorheen.

Per portie: ca. 169 kcal
6 g eiwit | 9 g vet | 14 g koolhydraten

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Barney Desmazery Foto’s: Myles New Styling: Jenny Iggleden Foodstyling: Libby Silbermann