Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kruidige wortel-kokosdadelpudding Ingrediënten voor 8

Kruidige wortel-kokosdadelpudding

  • Eenvoudig

  • ca. 8 uur en 45 minuten bereidingstijdca. 8 u. en 45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schrap de wortels, was ze en rasp ze fijn. Roer het gemalen chiazaad en 6 el water door elkaar. Laat ca. 5 minuten rusten. Pureer het sinaasappelsap en de dadels.

  2. Roer de wortel, de sinaasappelschil, de bruine basterdsuiker, het paneermeel, het zelfrijzend bakmeel, de geraspte kokos, het kokosvet, het vijfkruidenpoeder, het bak poeder, het kaneelpoeder, de schenkstroop en de rozijnen door elkaar. Roer het dadelmengsel erdoorheen. Druppel het chiazaadmengsel eroverheen en roer goed door. Vet een puddingvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel het beslag erin en druk goed aan. Leg een groot vel bakpapier op een groot vel aluminiumfolie en dek er de puddingvorm mee af – het aluminium folie aan de buitenzijde. Bind zeer goed vast met keukengaren.

  3. Zet de puddingvorm in een grote pan. Zorg ervoor dat de puddingvorm de bodem van de pan niet raakt. Gebruik bijvoorbeeld het deksel van een jampot. Vul de pan met heet water tot halverwege de puddingvorm. Kook 6-7 uur op laag vuur. Schenk indien nodig extra water erbij. Laat ca. 10 minuten afkoelen. Stort de pudding voorzichtig. Versier eventueel met geraspte kokos. Lekker met kokossaus (zie kader).

Per portie: 552 kcal | 88 g koolhydraten | 7 g eiwit | 17 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)