Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Kruidnotenfestijn met chocolade

Kruidnotenfestijn met chocolade

In samenwerking met HelloFresh.
  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

  • 35 minuten wachttijd35 min. wachttijd

Aantal stuks
100

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Dé klassieker! Nu niet uit een zakje, maar uit je eigen oven. Naturel of met pure, witte en melkchocolade. Ga lekker aan de slag!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. Meng het zakje bakpoeder met 250 g bloem in een grote kom. Voeg de bruine basterdsuiker, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout toe en meng goed door.

  2. Weeg de roomboter af, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de grote kom. Voeg de melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Voeg wat meer bloem toe als het deeg te plakkerig blijft; voeg iets meer melk toe als het te droog is. Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk uit tot een staaf van ongeveer 1 cm dik.

  3. Snijd iedere staaf deeg in kleine stukken van 1 cm en rol de stukken tot kleine kruidnoten. Leg de kruidnoten in rijen op de bakplaten. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Ze zullen nog een beetje zacht zijn als ze uit de oven komen. Laat de kruidnoten ongeveer 15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn.

  4. Breng een laagje water aan de kook in twee steelpannen. Zet op iedere pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt. Smelt de witte- en melkchocolade apart in de kommen. Dip, wanneer de kruidnoten zijn afgekoeld, de bovenkant van de kruidnoten in de chocolade. Laat ook wat kruidnoten naturel. Laat de kruidnoten drogen op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.

Per portie: 188 kcal | 26 g koolhydraten | 3 g eiwit | 10 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)