Kruisbessen-schuimtaartje
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kneed van de boter, de suiker, de bloem, het ei en een snufje zout een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt in de koelkast ca. 1 uur rusten.
Rol het deeg uit tot een plak (ca. 5 mm dik). Maak 4 cirkels (ca. 12 cm Ø) van het deeg en bekleed er de taartvormpjes mee. Leg bakpapier op het deeg en vul de vormpjes met de bakbonen.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bak de taartbodems ca. 15 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier.
Klop het eiwit stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Blijf kloppen tot een glanzend schuim ontstaat. Schep in iedere taartbodem een bodempje schuim en verdeel er de kruisbessen over. Bedek de kruisbessen met de rest van het schuim. Bak de taartjes ca. 10 minuten in de oven tot het eiwitschuim mooi bruin kleurt.